Scroll down for Recipe in English
Skounsi su bili jedno od prvih peciva , koje je moja mama poćela d apravi kad smo se doselili na Novi Zeland. Nema engleskijeg peciva od ovog a ni lakšeg. Oni ga najradije jedu sa umućenim šlagom i pekmezom. A i mi ga tako volimo
Sastojci
4 šolje samodizajućeg brašna ( ili obično brašno sa kašičicom sode bikarbona i praška za pecivo)
1Kašika sitnog šećera
1 Kašika pavlake
1 šolja mleka
2 kašičice vanila ekstrakta
Priprema
Predgrejemo rernu na 190 stepeni C. Ravan pleh pomastimo ili stavimo pek papir
U činiji imušamo brašno, šećer i prstohvat soli
U drugoj činiji umešamo pavlaku, vanilu i mleko i uspemo u brašno.
Izvadimo na radnu površinu pa umesimo glatko testo
Rukama tanjimo testo do oko 2.5 cm debljine, pa čašom vadimo krugove. Skounse redjamo na pleh sa malo razmaka
Pečemo 12 do 15 minuta dok ne porumene
Kada ih izvadimo ostavimo prekrivene, da se hlade oko 10 minuta
******************************************************
Vanilla scones
Scones were the first dough that my mother started making after we arrived in New Zealand. They can not be more English. Loved with a dollop of cream and nice jam.
Ingredients
Create
Preheat oven to 190°C. Line a flat baking tray with baking paper. Sift flour, sugar and a pinch of salt into a large bowl.
Нема коментара:
Постави коментар