петак, 12. август 2016.

Kuligre : Najbolji recept moje bake i Zidna Kuvarica 2


Učesnik broj 2 je naša Verica Nikolić sa prilogom: Krompir sa piletinom. Izgleda ukusno!

Potrebno je: 
3 pileća bataka sa karabatakom
800 g krompira
so, aleva paprika, biber
mast
voda
Priprema

Odvojiti batak od karabataka. Meso posoliti, pobiberiti i posuti alevom paprikom. Ostaviti na stranu, dok se očisti krompir. 
Krompir oljuštiti i iseći na krugove (ili, kako ih je moja baba zvala "parice"), debljine 1cm. Isečeni krompir staviti u dublju posudu, posoliti po ukusu i izmešati. Za ovu količinu namirnica idealan je pleh, vel. 35cm x 20cm. Po sredini pleha poređati začinjeno meso. Sa obe strane mesa poređati krompir. Preko svakog parčeta mesa staviti po kašičicu masti. Sastojke u plehu preliti vrelom vodom, toliko da krompir i meso budu pod vodom. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 220 stepeni. Kada voda provri smanjiti na 200 stepeni i krčkati dok voda toliko ispari, da ostane samo pri dnu (pomešana sa masnoćom). Kada meso porumeni, izvaditi pleh, okrenuti meso i vratiti da se i druga strana zapeče. Pri kraju pečenja, ponovo preokrenuti meso, da kožica postane hrskava. 
Poslužiti sa salatom, po želji.


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer