субота, 09. јул 2016.

Najbolji NZ Pie: Pita sa blitvom * Swiss Chard PIe



Pogledajte prilog Sladjane Šćekič u našoj Kuligri ovog meseca, gde biramo Najbolji Novozelandski Pie. Zar nije lepa. Igra traje do 17 Jula. Najbolji recept osvaja nagradu od 6000 RSD. Žiri je  Novozelandski Chef John Subritzky. Svima sretno!

200 ml mleka
200ml. vode
20 g kvasca

5 kašika ulja
550 g brašna
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli

Za fil:
500g. blitve
100g.sitnog sira
2 kašike kisele pavlake
2 jaja
Priprema fila: Iseckati blitvu pa dodati sir,jaja i kiselu pavlaku ako je potrebno staviti i malo soli.
Priprema pite:
Zamesiti testo pa ga ostaviti 15 min. da odstoji (da odmori), Zatim odstajalo testo podeliti na dve loptice. Prvu lopticu podeliti na dva dela pa prvi deo razviti koliki je pleh i staviti koru u podmazan pleh. Staviti pola pripremljenog fila od blitve ..pa opet razvijena kora pa opet blitva. Od drugog dela testa razviti koru pa je premazati istopljenim puterom i preklopiti dva puta. Zatim razviti koru iseći na trokute svaki trokut zaseći malo pri vrhu i provlačiti ivice ..redjati preko fila. Ostaviti pitu 15 min. da odstoji i peći na 180 .C 20 minuta.ž



​​
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer