Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

петак, 8. јул 2016.

Kuligre : Najbolji NZ Pie :Pita sa šparglama i dimljenom slaninom : Asparagus and smoked bacon Pie


Pita sa šparglama i dimljenom slaninom Testo: 200gr brašna 100gr putera 1/2 kašičice soli 2 kašike hladne vode Fil: 250gr zelenih špargli 1 glavica crnog luka 1 kašika ulja 100gr dimljene slanine 1 manja šargarepa 3 jaja 250ml pavlake za kuvanje 50 rg rendanog parmezana prstohvat soli i bibera

Postupak: U sud staviti brašno, so i puter, pa ih sjediniti sve dok masa ne bude mrvičasta. Dodati hladnu vodu i zamesiti testo, a zatim ga staviti u kesu, pa ostaviti pola sata u frižideru. Iseći šparglu na manje komade, pa ubaciti u kipuću vodu i kuvati oko 5min. Kada je kuvana preliti je hladnom vodom da bi zadržala lepu zelenu boju, a zatim procediti. Za to vreme u tiganj zagrejati ulje, dodati na tanke kolutiće šargarepu i sitno seckan crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast a šargarepa ne omekša. Zatim ubaciti sitno seckanu dimljenu slaninu i pržiti zajedno, dok slanina ne postane hrskava. U činiji razmutiti jaja, dodati pavlaku za kuvanje, parmezan, so i biber. Ohlađeno testo rastanjiti tako da pokrije dno i ivice okruglog kalupa veličine 25 cm. Testo izbockati viljuškom i peći 15 minuta na 180C. Na pečeno testo rasporediti mešavinu luka, slanine i šargarepe, iseckane i probarene špargle pa sve zaliti smesom od jaja. Peći još oko 20 minuta.



Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer