Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

понедељак, 11. јул 2016.

Kuligre:Najbolji Novozelandski Pie: Pita sa Povrćem : Vegetable Pie

 Prilog Sunčice Stanković za našu nagradnu igru ovoga meseca , gde tražimo najbolji Novozelandski Pie. Nagradno takmičenje traje do 17 Jula i svi su dobrodošli.Điri je Novozelandski Chef John Subritzky a nagrada za najbolji recept je 6000.RSD. Još uvek ima vremena. prijavite se i sretno svima!


Evo kako sam je ja pripremila.
Recept:
2 kore brisée  ( brize testa) ili lisnatog testa
 4 krompira srednje veličine
1/2 slatkog krompira patate douce ( batat, mislim da ga tako zovu kod nas).
1 glavica crnog luka
2 struka mladog luka
1 manja glavica brokolija
5 kriški sira brie de Meau
Za preliv je potrebno:
4 cela jajeta
3 belanca
3 pune kašike slane pavlake
50 ml mleka.
Recept za pate brisée ( testo brize- krckavo testo):  mera je za jednu koru.
200 gr pšeničnog brašna
100 gr putera
1 celo jaje
1/2 kafene kašičice soli
1 kafena kašičica šećera u prahu
1 kafena šolja vode ( dodati još ako je potrebno, jer testo treba biti mekano ne previše tvrdo).
Brokoli odvojite  na cvetiće i skuvajte ga u slanoj kipućoj vodi. Stavute vodu da provri u dubljoj šerpi sa krupnom morskom solju, kada vida provri ubacite brokoli i ne kuvajte ga više od tri minuta. Izvadite ga iz vode  kašikom cediljkom i direktno ga stavite u hladnoj vodi sa ledom da bi se zaustavio proces kuvanja, nakon toga ga procedite.
Postupak pripreme:
Krompir operite isecite na kolutove i stavite u plek . Patate douce  ( patat dus takođe operite i isecite na režnjeve i dodajte u krompir. Crni  i mladi lluk oljuštite operite isecite na režnjeve i dodajte krompiru u plek. Povrće posolite pobiberite , dodajte malo maslinovog ulja i vode dobro promešajte i stavite u rernu d se peče na 250 stepeni. 
Priprema kore za pitu:
U vangli stavite brašna napravite udubljenhe u njemu pa u njega stavite putera ( puter treba da bude mekan),  dodajte umućeno jaje,  soli , šećera,  eameqite testo uz postepeno dodavanje vode. Testo oblikujte u loptu , rastanjite ga oklagijom prema veličini pleka , postavite ga na plek dobro prijanjajući testo, izbockajte ga vrhom tankog noža da se ne bi stvarao vazduh prilikom pečenja. 
Garnirajte  vašu pitu na sledeći način: krompir, između njega patate dus, tanko sečene kriške sira, cvetići brokolija , sipajte preliv, i odozgo je zatvorite malo širim trakama testa. Pecite pitu na 220 stepeni 40 minuta.
 

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer