Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

петак, 3. јун 2016.

Ras El Hanout Medena Rebarca

U nastavku takmičenja za najbolju ideju i recept uz upotrebu začina Ras El Hanout javila nam se Marijela Miletić s areceptom Medena Rebarca. Izvrsna ideja. Marijetine djakonije i mnogo toga ostalog možete pogledati na Marijelin Svet blogu.

Prijavite se i vi. Napravite sami začin  i obradujte nas nekom lepom idejom. Nagarda za pobednika je lepa..6000 RSD. Takmićenje se zavržava 10 Juna. Sretno svima

Medena Rebarca






Jedan od naših najdražih recepata ovaj put sa začinom Ras al Hanout. Bukvalno prste da poližeš.

Ne postoji drugi način da se rebarca jedu nego prstima... A prsti lepljivi od meda...

Potrebno je:

2 kg mladih svinjskih rebara

2 kg mladih krompirića (ja za pečenje koristim roze)

So, biber, ulje

Za sos:

4 kafene kašike senfa

3 kafene kašike balzamiko sirćeta

2 kafene kašike livadskog meda

Ras al Hanout

Rebra iseći na komade po želji, posoliti, pobiberiti i staviti u uljem podmazanu tepsiju. Dodati ½ čaše

vode, pokriti aluminijumskom folijom i peći oko 1h na 200 stepeni. Izvaditi iz rerne, polako podići

foliju, okrenuti rebarca, doliti još 1/2 čaše vode, ponovo peći još oko 1h.

Za to vreme očistiti krompiriće i iseći na četvrtine. Posoliti.

Napraviti sos za premazivanje rebaraca od senfa, balzamiko sirćeta, meda i Ras al Hanouta.

Rasporediti u većoj, uljem podmazanoj tepsiji krompir, preko njega staviti rebarca premazana sosom i

peći oko 15 minuta. Izvaditi iz rerne, okrenuti rebarca pa ih premazati sa druge strane i peći još 15

minuta. Izvaditi meso da se prohladi, a krompir vratiti u rernu da porumeni još 10ak minuta.

Služiti uz salatu po želji.



Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer