Evo stigao je i drugi recept za drugi krug naše Kuligrice : Biramo najbolji Recept. Ovaj recept je pripremila Gvozdena Živkovic sa bloga U mom Loncu.
Ras El Hanout Riba sa povrćem
Nekoliko vrsta povrća, ja sam koristila, mahune graška, šargarepu, tikvice, tri boje paprike, crvenu, belu i zelenu, šparglu, crni i beli luk
dve kašike ulja, kašićicu začina Ras El Hanout, malo soli i šoljicu vode
Crni luk iseći na ploške i u zagrejanoj šerpi, bez ulja zapeći malo, dodati šparglu i nju zapeći
Zatim dodati 2 kašike ulja, propržiti pa dodavati na listiće narezanu šargarepu, mahune graška na komadiće, zatim tikvice, sve dinstati na tihoj vatri uz dodatak začina
Ras El Hanout
Na kraju dodati dva čena belog luka sitno narezanog, prodinstati još nekoliko minuta, voditi računa da svo povrće ostane hrskavo
Ribu, ja sam koristila Oslić ,oćistiti, oprati i iseći na komade, preliti sa 2 kašike soka od limuna, malo soli i kašičicom začina
Ras El Hanout
Ostaviti neko vreme da riba upije začine, za to vreme u posudu sipati brašno, prezle i malo začina Ras El Hanout, sve promešati.
Zagrejati ulje i spuštati komade ribe koje ste uvaljali u prethodnu mešavinu
Pržiti na tihoj vatri sa obe strane da dobije zlatnu boju
Toplo jelo poslužiti
Нема коментара:
Постави коментар