субота, 28. мај 2016.

Ras El Hanout Riba sa povrćem * Fish with vegetables





Evo stigao je i drugi recept za drugi krug naše Kuligrice : Biramo najbolji Recept. Ovaj recept je pripremila Gvozdena Živkovic sa bloga U mom Loncu.
Ras El Hanout Riba sa povrćem

Nekoliko vrsta povrća, ja sam koristila, mahune graška, šargarepu, tikvice, tri boje paprike, crvenu, belu i zelenu, šparglu, crni i beli luk
dve kašike ulja, kašićicu začina Ras El Hanout, malo soli i šoljicu vode


Crni luk iseći na ploške i u zagrejanoj šerpi, bez ulja zapeći malo, dodati šparglu i nju zapeći



Zatim dodati 2 kašike ulja, propržiti pa dodavati na listiće narezanu šargarepu,  mahune graška na komadiće, zatim tikvice, sve dinstati na tihoj vatri uz dodatak začina 
Ras El Hanout

Na kraju dodati dva čena belog luka sitno narezanog, prodinstati još nekoliko minuta, voditi računa da svo povrće ostane hrskavo
Ribu, ja sam koristila Oslić ,oćistiti, oprati i iseći na komade, preliti sa 2 kašike soka od limuna, malo soli i kašičicom  začina    
Ras El Hanout 

Ostaviti neko vreme da riba upije začine, za to vreme u posudu sipati brašno, prezle i malo začina Ras El Hanout, sve promešati.
Zagrejati ulje i spuštati komade ribe koje ste uvaljali u prethodnu mešavinu


Pržiti na tihoj vatri sa obe strane da dobije zlatnu boju
Toplo jelo poslužiti 


 
  











     
     





     
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer