уторак, 22. март 2016.

Bacate li i vi vodu u kojoj ste kuvali pastu? * Are you wasting your pasta liquid?



Scroll down for English text

Ako ne koristite vodu u kojoj ste kuvali  pastu onda bacate tečno zlato i morate to promeniti, pronto.
Voda u kojoj ste kuvali pastu će ne samo poboljšati ukus sosa, već će se sos bolje lepiti uz pastu.
Ostatak slično možete koristiti u krem supama i sosovima raznim., gulašima i paprikašima ili rižotu.
Ja najčešće ostatk sipam u posudice za kocke od leda i izvadim kad mi je potrebno.

Kad smo već kod paste da ažispravimo još jedan mit da pastu treba kuvati u tonama vode, da se navodno ne bi zalepila. To uopšte nije potrebno i dovoljno je da voda prekrije  pastu, a ako povremno promešate pasta se neće zalepiti.
Kad smo već krenuli da napomenem da je i ulje u vodi u kojoj kuvate pastu apsolutno suvišno i nema nikakvu svrhu.

Probajte i uverite se sami.

*************************************************************

Are you throwing away water in which you cooked your pasta? Than you are throwing away liquid gold. Change that habit , pronto!

If you add couple of tablespoons to your sauce it will taste better and pasta will stick better to the sauce.
Similar you can use it to improve your sauces, stews and risotto.

When we are already talking about pasta, it is really not necessary to use tons of water when you cook pasta, If you just cover the pasta with water and stir it from time to time pasta will not stick
Also adding oil does not do anything when you cook pasta.
I mostly freeze rest of cooking liquid  in ice container cubes and use it when needed.
Try and you will be convinced
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer