субота, 27. фебруар 2016.

Ciabata i toranj sendvič- Ciabatta bread and sendwich tower




Ništa lakše od ovog Ciabata hleba ,koji jako,mnogo strašno volimo a napravi se bez po muke

Sastojci

4 šolje brašna
1/4 kašičice kvasca
2 šolje tople vode
1 1/2kašičica soli


Ingredients:

4 cups flour
1/4 tsp yeast
2 cups warm  water
1 1/2 tsp salt

Priprema

Sipamo u dublju  činiju ,brašno,kvasac,so i prelijemo toplom vodom.
Promešamo drvenom varjačom
Dobićemo meko testo.
Zavijemo činiju u platičnu foliju i sotavimo na suvom,toplom mestu da stoji 18 sati.

Posle ovog vremena dobićemo testo koje je vazdužasto.Varjacom ga malo odvojimo od zida .
Na radnoj površini stavimo plastičnu foliju ,pospemo brašnom.




Izvrnemo testo na foliju. malo ga rukom blago oblikujemo duguljasto.

Zatim dignemo foliju i kraj stavimo na ravan pleh koji smo pouli sa dosta brašna. Podihnemo foliju i prevrnemo ciabatu u pleh.
Malo je ponovo oblikujemo pospemo brašnom.Prekrijemo krpom  i ostavimo da stoji jos 2 sata

Stavimo je u rernu i pečemo na 200 stepeni Celzija 35 minuta.


Punimo sendviče po želji.ja sam  još  pravila i puter sa sitno seckanim belim lukom




Method

Put the flour,yeast and salt in deep bowl.Pour warm water over it.Mix with wooden spoon softly.
You will get a dough that is very soft and stretchy.
Cover with foil and let it stand for 18 hours in dark and warm place.






After that you will have dough full of bubbles and soft.-Move it with spatula in rectangular shape
On your work surface sprinkle some flour.Put a piece of plastic foil on it,and pour your dough on it.
Shape it a little with your hands.
Sprinkle flour on it, cover with kitchen cloth and let stand for 2 hours

Now put one end of your dough on a flat baking dish which zou sprinkled with soem flour.

Roll over your ciabatta. Sprinkle.Sprinkle it with some flour
Bake on 200 Celsius  approx 35 minutes





Sendvič Toranj




Sad vašu Ciabatu mošete jesti na razne načine
Možete je recimo premazati samo puterom i tako je odlična

Ja volim da napravim toranj sa 4 kriške.
Za to je potrebno
5 čeri paradajza prepolovljena
Kajgana od dva jajeta
izdanci senfa rukohvat
Malo zelene salate
Pola crnog luka
Nekoliko tankih kriški krastvaca



Sve to po želji naredjamo...i može se još preliti sosom koji volite,kao npr.majonez sladak čili sos i sl.


Sandwich  Tower

There are many ways how you can eat ciabatta, Only with butter.Yum
I like to make sandwich tower.
With cherry tomatoes,mustard sprout
Some lettuce
Half finely sliced red onion
2 scrambled eggs
Few slices of cucumber.
You can also add your favorite dressing i.e. mayonnaise,mustard,ketchup,chilli sauce...




Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer