понедељак, 11. јануар 2016.

Pizza sa korom od karfiola * Pizza with cauliflower crust



Ovo je bezglutenska pizza . Iako kod nas niko nije netolarentan prema glutenu ipak malo pazimo. Posle pečenja možete je seći  i jesti kao i pizzu sa tradicionalnom korom. Možete koristiti na njoj šta volite ili kao mi grčki splet.

Sastojci
  • 1 mali karfiol
  • ¼ šolje Parmezana
  • ¼ šolje rendanog kačkavalja
  • ¼ kašičice soli
  • ½ kašičice suvog bosiljka
  • ½ kašičice suvog oregana
  • 1 čen vrlo sitno isitnjenog belog luka
  • 1 jaje

Priprema

  1. operemo i dobro osušimo karfiol .I sečemo , očistimo drške i stavimo u blender
  2. Izmeljemo sitno. Treba da dobijete oko 2 šolje
  3. Pokrijemo kuhinjskim papirom i stavimo u mikrotalasnu 4 do 5 minuta
  4. Ispraznimo izmleven karfiol na krpu i ostavimo da se ohladi
  5. Predgrejemo rernu na 220 stepeni Celzija. Ostavimo tepsiju na kojoj ćemo peći pizzu u rernu da se zagreje
  6. Sada karfiol zamotamo u krpu i dobro ga iscedimo.
  7. Kombinujemo parmezan, rendani kačkavalj, so i suve začine kao i beli luk.
  8. Izmešamo sve pa dodamo jaje i ponovo rukom mešamo dok dobijemo testo.
  9. Na pek papiru koji smo namastili pritiskamo pažljivo .Jednom rukom tanjimo koru a drugom oblikujemo u krug
  10. Pečemo koru oko 8 do 11 minuta.
  11. Izvadimo koru , premažemo sa  malo maslinovog ulja pa stavimo feta sir, masline,crveni luk, paradajz i sveže seckan peršun
  12. Pečemo još 5 minuta.
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer