Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 26. децембар 2015.

Praznicna sir jelka* Festive cheese Ball




Uvek se trudimo da za praznike na sto iznesemo nesto ukusno a da i izgleda posebno i praznicno. Ako se jos moze napraviti sa sto manje truda, onda smo sasvim zadovoljni i ostaje nam vremena da uzivamo u praznicnoj atmosferi. Jednostavno, ukusno,lepo izgleda to bi bio opis ovog recepta. Sretni Praznici

Sastojci

500 grama krem sira
1 solja rendanog kackavalja
1/4 solje fino seckanog crnog luka
1 kasicica Vorcester sosa
1 crvena paprika babura
veci rukohvat svezeg persuna
80 grama pecenih badema.Ukoliko su veliki presecemo na pola

Priprema

U ciniji umesamo krem sir, rendani kackavalj i Vorcester sos, dok je masa potpuno glatka.


Izrucimo sir na papir za pecenje i formiramo u obliku korneta sa dnom na vrhu.





Ostavimo u frizderu najmanje 1 sat.
Izvadimo i postavimo na tanjir na kome cemo sluziti.
Pospemo seckanim svezim persunom


Papriku isecemo na komadice i stavljamo blago pritiskajuci kao traku oko nase sir jelke



Onda isecemo ili izvadimo modlicom  iz paprike, vrh u obliku zvezde
Kao poslednje pritisnemo bademe. Gotovo!

Sluzimo uz krekere







Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer