четвртак, 17. децембар 2015.

Bozicna hleb jelka * Xmas pull apart





Testo i Fil
500 g ostrog brasna
4 g suvog kvasca
330 ml mlake vode
150 g mocarele
100 g rendanog kackavalja
3 cena belog luka, sitno iseckanog
20 g putera



Sos
veci rukohvat svezeg persuna
50 g pecenih mlevenih badema
1/3 solje vinskog sirceta
1 cili , iseckan
3 cena belog luka,sitno iseckanog
1 salota, sitno iseckana
90 ml maslinovog ulja
so i biber po ukusu


Prtiprema


Brasno i  kvasac pomesamo pa polako mesajuci dodajemo mlaku vodu. Kada se testo sjedinilo izvadimo na pobrasnanu radnu povrsinu i mesimo oko 10 miniua, dok dobijemo elasticno testo,
Stavimo u ciniju i a]ztvorimo plasticnom folijom, da se testo ne okori.
Ostavimo da stoji 15 minuta


Izvadimo testo i izrolamo.Nozem rasecemo uzduz 6 traka, pa popreko takodje 6. Isecemo kavdrate, potrebno nam je 36 komada



 U  ciniji izmesamo puter, beli luk ,iseckanu mocarelu i uspemo kackavalj,
Svaki kvadrat punimo sa ovom smesom pa ga zarolamo kao lopticu.

Redjamo kao na slici.


Predgrejemo rernu na 200 stepeni Celzija, pa pecemo oko 20 minuta



Kada je sve lepo porumenelo
izvadimo,premazemo rastopljenim puterom i pospemo sitno iseckanim celerom




Moze se sluziti uz razne sosove  mi smo sluzili chimchuri sos

Od gornjih sastojaka, iseckamo persun , sve sipamo u blender osim maslinovog ulja, izblendamo pa pri kraju polako dodajemo maslinovo ulje.




Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer