среда, 04. новембар 2015.

Djumbir poljupci* Ginger kisses



Brz i vrlo ukusan kolač,  ako kao mi volite djumbir i krem od limuna!

Limun krem
1/2 šolje soka od limuna (  1 veći limun)
Rendana korica 1 limuna
1/2 šolje šećera
1/2 šolje neslanog putera
1/4 kašičice soli
3 velika jaja
3 velika žumanca

Priprema
U šerpi spojimo sok od limuna, koricu od limuna, šećer, puter i so. Pustimo da se krčka na niskoj temperaturi dok se puter ne istopi. Sklonimo sa šporeta,
pa polako dodajemo ulupana jaja i žumanca. 
Vratimo na šporet i na niskoj tempeaturi , mešamo konstantno dok se krem ne zgusne, što če biti 5 do 7 minuta. Može se čuvati u frižideru nedelju dana u zatvorenoj tegli. 







Poljupci

40 gNeslanog putera
½ šolješećera
1 KašikaMelase
225 gBrašna
1 kašičica Praška za pecivo


2Ulupana jaja
1 KašikaDjumbira u prahu
                         
Priprema
  1. Predgrejemo rernu na 190C . Namastimo i prekrijemo kuhinjskim paiprom ravan pleh.
  2. Mixamo puter i šećerdok dobiju lepu svetlu boju i budu kremasti.Dodamo melasu
  3. U posebnoj činiji izmečamo suve sastojke
  4. Postepeno dodajemo suve sastojke, pa umućena jaja u puter smesu i sve dobro izmešamo.


  5. .
  6. Od oko 1 Kašike testa formiramo  lopticu, pa stavimo na pleh i dlanom blago pritisnemo.
  7. Pečemo oko 8 minuta i ostavimo da se potpuno ohlade.
  8. Dva poljupca sastavimo puneći ih kremom od limuna. Pospemo šećerom u prahu

Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer