петак, 04. септембар 2015.

Pastrmka u limun sosu i timijanu* Rainbow Trout in lemon and thyme sauce



Ima li šta bolje od sveže ulovljene ribe. Iko i ja redovno odem na pecanje , ova pastrmku je ulovio
 moj komšija u prelepoj Tongariro reci. Ne mogu vam opisati koliko je ukusna!



Sastojci

1 dobar komčija koji donese pastrmku
1/4 šolje brašna
1/2 kašičice suog timijana
so , biber
1 kašičica rendane kore limuna
2 limuna (sok)
Ulje i puter

Priprema

Prvo filiramo ribu. Ni ja nisam veliki majstor ali uspe.
Sašuvam ostatak posle filiranja i od toga skuvam bisru riblju supu, pa je smrznem.Kad zatreba, za supu, za sos



U plitkom većem tanjiru  izmešamo brašno, timijan,koricu limuna, so i biber. U drugoj iscedimo sok iz dva limuna,


Filete provučemo prvo kroz limun, a zatim kroz brašno


U tianju dobro zagrejemo ulje sa malo putera i pečemo filete . Stranu sa kožicom na dole.Svaku stranu oko 6 minuta.


Mi smo jeli uz kuva krompir, limun sos i sos tartar




Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer