субота, 19. септембар 2015.

Limun tart* Lemon Tart



  • Ja jako volim sve kolače sa limunom.Uvek imam limun u bašti i od njega pravim krem od limuna, koji se zaista u mnogim kolačima može koristiti. Čak je ukusan i na tostu!

  • Testo

    • 1 šolja brašna
    • 2 kašike šećera
    • So
    • 1/4 kašičice rendane kore limuna
    • 1 šolja neslanog putera
    • 1/2 kašičice vanila ekstrakta

  • Za limun krem

    • 2 velika jaja plus  3 žumanca
    • 1/4 šolje kristal šećera
    • 1/4 kašičice gustina
    • 3 Kašike rendane korice limuna)
    • 1/3 šolje soka od limuna (oko 3 limuna )
    • 6 Kašika neslanog putera

  1. Predgrejemo rernu na 175 stepeni Celzija
  2. Testo napravimo mešajuči brašno,šećer, 1/2 kašičice soli,i koricu limuna-Dodamo puter i umešamo prstima. Dok se testo sjedini
  3. Uspemo vanilu i promesimo. Sipamo testo na plastičnu foliju, zamotamo i ostavimo u frizu oko 30 minuta
  4. Zatim rukom rasporedimo testo , i stavimo na njega  papir za pečenje, pa na to sipamo suv pasulj ili pirinač, da nam testo ne bi bilo neujednačeno..U okrugloj tepsiji 20 cm razmere , sa dnom koje se vadi.
  5. Pečemo 25 minuta (slepo pečenje). Izvadimo i odklonimo papir za pečenje i suv pasulj pa ostavimo da se ohladi
  6. Pravimo krem od limuna Umiksamo jaja .žumanca, šečeri gustin u šerpi.:Dodamo koricu limuna i sok. Na srednjoj temperaturi stalno mešajuči ostavimo da se zgusne.Zatim  sklonimo i umešamo puter 
  7. Sipamo krem na ohladjenu koru. Pečemo dok vrh dobije lepu braon boju. Ja sam još dodala borovnicu,  ovo je opcionalno..Pečemo oko 30 minuta. Ostavimo da se sasvim ohladi
  8. Ja sam ukrasila kriškama kandiranog limuna i pomorandže. Ovo je vrlo lako napraviti,Istopite oko 1/2 šolje šečera u malo vode (1 šolja) ubacite kriške i na sasvim niskoj temperaturi pustite da se karamelizuju. Okrenete kriške u tiganju nekoliko 
  9. puta.

Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer