понедељак, 17. август 2015.

Minestrone


Uvek rado jedemo ovu supu.Uz parče domačeg hleba to je dovoljno za ručak. Pored sastojaka koje sam izlistala možete koristiti još i pasulj i grašak.

Sastojci

1 Kašika maslinovog ulja
2 čena iseckanog belog luka
1 veliki iseckan crni luk
4 šolje bistre supe
2 isečene šargarepe
2 štapiča celera, iseckani
1 krompir iseckan na kocke
1 šolja kupsa. isečenog
3/4 šolje sitne paste
1  konzerva celog paradajza
2 Kašike iseckanog svežeg peršuna
1 kašičica oregano
1 Kašika seckanog svežeg bosiljka
so i biber po ukusu
Nekoliko Kašika sveže rendanog parmezana. 


Priprema
Zagrejemo ulje i prodinstamo luk i beli luk. Dodamo iseckano povrće i začine.  Nalijemo bistru supu. Pustimo da provri dodamo pastu, smanjimo temperaturu i krčkamo 40 minuta.  Pre serviranja pospemo parmezanom






Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer