Ja sam poklonik upotrebe svakog dela mesa životinje, Kako smo mi takvi retki, ovo uvek moram kod mog mesara da naručim.A meso je toliko ukusno da se topi u ustima
Sastojci
6 šolja | Bistre govedje supe |
3 Kašike | Maslinovog ulja |
½ šolje | Iseckane šargarepe |
½ šolje | Iseckanog luka |
½ šolje | Iseckanog celera |
3 | Čena iseckanog belog luka |
1 Kašika | Paradajz pire |
2 šolje | Crvenog vina |
1 | Lorberov list |
4 grančice | Svežeg timijana |
1 grančica | Svežeg ruzmarina |
1.2 kg | Govedje obrazine |
1 Kašika | Soli |
Priprema
Meso polijemo vinom i začinima i ostavimo preko noći da se marinira
Prodinstamo crni i beli luk pa ispećemo komade obrazine, koje smo uvaljali u brašno
Zatim dodamo supu, povrće, paradajz pire i marinadu. Poklopimo i kuvamo 2.5 sata na temperaturi od 200 stepeni Celzija
Serviramo sa krompir pireom i zelenom salatom
Нема коментара:
Постави коментар