субота, 16. мај 2015.

Clafoutis sa divljim kupinama * Clafoutis with wild blackberries


Ovaj dezert  francuskog porekla je tako jednostavan, a u isto vreme vrlo elegantan. Kod nas se obično pravi kad napravim previše testa za palačinke! Dodamo još par sastojaka i gotovo.

  • Sastojci
  • 1 šolja mleka
  • 3 jaja
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 2 Kašike istopljenog putera
  • 1/2 šolje brašna
  • Voće po izboru (moj sa divljim kupinama)



1. Predgrejemo rernu na 170 stepeni Celzija. U činiji izmešamo sastojke i uspemo u vatrostalnu posudu..
2. Pospemo voćem i pečemo 30 do 45 minuta



Serviramo sa šlagom ili kao ja sa sladoledom. Ali i bez dodataka je vrlo ukusno.


Priprema
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer