Mi smo zaista privilegovani, što se voća tiče.Jabuke imamo velikim delom godine u bašti a i limun i šljive stignu. Za puding uvek imamo sveža jaja naših vrednih koka, koje kljucaju po dvorištu
- 2
- 2 kašičice cimeta
Sipamo cimet na jabuke
Dodamo sve ostale sastojke , izmešamo i ostavimo 5 minuta da odstoje
Kore sastavimo u sredini
Izbodemo viljuškom i namažemo otopljenim puterom
Stavimo mešavinu na jedan kraj i zamotamo. Zatvorimo krajeve i izbodemo opet viljuškom i namažemo puterom
Pečemo na 200 stepeni Celzija oko 15 minuta
Služimo uz domaći puding od vanile
Sad znam da većina vas zna kako se puding pravi ali eto za svaki slućaj ako naleti neko ko ne zna
Sastojci
Priprema
Kombinujemo mleko i pavlaku u maloj šerpici.Rasečemo štapič vanile pa nožem izvadimo sadržaj .Potom stavimo i prazan štapić u šerpicu
Zagrejemo ali ne da prokuva.
U medjuvremenu ulupamo žumanca, i šećer.Pažljivo usipamo u mleko mešajuči .U malo mleka rstvorimo gustin pa takodje dalje mešajući uspemo.Sve kuvamo na blagoj vatri oko 10 minuta,dok se ne zgusne.
U medjuvremenu ulupamo žumanca, i šećer.Pažljivo usipamo u mleko mešajuči .U malo mleka rstvorimo gustin pa takodje dalje mešajući uspemo.Sve kuvamo na blagoj vatri oko 10 minuta,dok se ne zgusne.
2 коментара:
Doslovno mi je krenula voda na usta! Odlično!
Baš je lepo i privlačno!
Постави коментар