четвртак, 30. април 2015.

Štrudla sa jabukom i šljivama,Vanila puding* Strudel with apples and plums, vanilla puding


Mi smo zaista privilegovani, što se voća tiče.Jabuke imamo velikim delom godine u bašti a i limun i šljive stignu. Za puding uvek imamo sveža jaja naših vrednih  koka, koje kljucaju po dvorištu
  • 2
  • 2 kašičice cimeta

Sipamo cimet na jabuke
Dodamo sve ostale sastojke , izmešamo i ostavimo 5 minuta da odstoje


Kore sastavimo u sredini
Izbodemo viljuškom i namažemo otopljenim puterom

Stavimo mešavinu na jedan kraj i zamotamo. Zatvorimo krajeve i izbodemo opet viljuškom i namažemo puterom


Pečemo na 200 stepeni Celzija oko 15 minuta



Služimo uz domaći puding od vanile



 Sad znam da većina vas zna kako se puding pravi ali eto za svaki slućaj ako naleti neko ko ne zna
Sastojci
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Priprema
Kombinujemo mleko i pavlaku u maloj šerpici.Rasečemo štapič vanile pa nožem izvadimo sadržaj .Potom stavimo i prazan štapić u šerpicu

Zagrejemo ali ne da prokuva.
 U medjuvremenu ulupamo žumanca, i šećer.Pažljivo usipamo u mleko mešajuči .U malo mleka rstvorimo gustin pa takodje dalje mešajući uspemo.Sve kuvamo na blagoj vatri oko 10 minuta,dok se ne zgusne.





Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer