петак, 24. април 2015.

Jareće meso sa Izraelskim kuskusom i grilovanim povrćem...Kids,GOAT meat (kids are fine), Israeli couscous ,grilled veges

Jaretina

1 kg Jarećeg mesa u komadima
4 paradajza
1 crni luk
1 šolja kokosovog mleka
1 l bistre supe
so, biber


Priprema

Jareće meso prvo natrljamo Čermolom i ostavimo ga da stoji u frižideru nekoliko sati.


U malo ulja naseckamo crni luk i prodinstamo.Dodamo paradajz i odmah zatim jareće meso. Propržimo ga , posolimo,pobiberimo. Nalijemo bistru supu.Poklopimo i stavimo u rernu.Na 1180 stepeni Celzija ..2 sata.
Izvadimo, umešamo kokosovo mleko .Gotovo.Uz ovo služimo pečeno povrće i Izraelsku kuskus salatu





Čermula

1 šolja sitno iseckanog peršuna
3 Kašike maslinovog ulja
3 čena belog isecaknog luka
1 kašičica mlevenog kima 
1 kašičica kurkume
1 kašičica korijandera u prahu
1 kašičica dimljene aleve paprike
1/2 kašičice šećera



Sve sastojke stavimo u avan i dobro istucamo.

Izraelski kuskus

Sastojci




  • 1 1/2 kašičica krupne soli
  • 1 1/2 šolja Izraelskog kuskusa
  • 5 Kašika maslinovog ulja
  • 1/4  šolje sveže nane, sitno iseckane
  • 5 komada mladog zelenog luka, sitno iseckanog
  • 1/3 šolje suvog groždja
  • 3 Kašike tanko izrezane korice limuna
  • 2 Kašike soka od limuna
  • Sveže mleven biber

Priprema
U vodi dobro posoljenoj skuvamo kuskus al dente. ( Oko 15 minuta)

Procedimo ga, sipamo 2 Kašike maslinovog ulja i ostavimo da se ohladi.
Dodamo iseckane i ostale sastojke i poslužimo


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer