понедељак, 28. април 2014.

Thandai




Jena od mojih drugarica još iz osnovne škole je Prya.Njeni roditelji su poreklom iz Indije iimaju Indijski restoran u Aucklandu.Prya nije zainteresovana za kuvanje ali ja jesam i mene kad odemo tamo, možete naći u kuhinji,gde snimam recepte njene mame koja je i glavni kuvar.Oduševio me ovaj napitak koji želim da podelim sa vama.



Sastojci

500 ml mleka
1/2 šolje šećera u prahu
Nekoliko komada šafrana



Krema

20 badema oljuštenih
20 komada pistacija
15 komada indijskog oraha
3 kašike maka,potopite prvo u vodu oko 30 minuta
1/4 šolje mleka




Smesa u prahu

4 do 6 komada zelenog kardamoma
15 do 20 suvih ružinih latica*
4 do 6 zrna crnog bibera

* Ako nemate suve lattice upotrebite 2 kašičice ružine vodice



Za garniš

Nekoliko izmrvljenih pistacija
Nekoliko latica suve ili sveže ruže



Prvo pripremimo Kremu

Stavimo sve u mašinu za mlevenje,Ako nemate može se uraditi i u avanu sa tučkom
i dodajemo polako mleko dok ne dobijemo glatku kremu.


Prah
Izmeljemo sve sastojke

Sada spajamo

1. Sipamo mleko u šerpu i pustimo da provri
2. Dodamo šafran i promešamo
3.Kad mleko ponovo prokuva,dodamo šećer
4. Smanjimo temperaturu i mešamo dok se šećer ne istopi
5. Dodamo kremu i kuvamo mešajući 2 do 4 minuta
6.Skinemo šerpu sa šporeta
7. Umešamo prah i ostavimo da se ohladi

Onda stavimo u frižider  3 do 4 sata
Izvadimo,sipamo u čase i dekorišemo isitnjenim pistacijima i laticama suve ili sveže ruže

Ako vam se čini pregusto dodajte malo mleka i svakako probajte. Ako vam nije dovoljno slatko, dodajte još prema ukusu šećer u prahu.Pre sipanja promešajte dobro
Nadam se da ćete ovo napraviti .Ukus je divan,kremast sa blagim ukusom bibera u pozadini








Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer