понедељак, 31. март 2014.

Običan ručak .pileći bataci,krompir i pečene paprike





Nekad i jednostavne stvari mogu biti ukusne.Ustvari nije potrebno nikad previše komplikovati jelo.
Meni je ovo naprimer bilo fantastično, a najviše zbog salate od pečenih paprika.Znam mnogima obična stvar ali ovde pronaći takvu vrstu paprika je 'prava retkost. Odmah sam iskoristila priliku  i kupila veću količinu,nešto da pojedemo da nas želja mine ,nešto ide u zimnicu. Ja pileće batake i uopšte piletinu kad je pržim volim da obučem u mešavinu domačih prezli i začina.



Sastojci

6 pilećih bataka
4 krompira
1 šargarepa,i to volim kad pečem da stavim šargarepu bude baš slatka kad je pečena
1 crni luk ako imate crveni
Začini  C zaćin,aleva parika,timijan ,biber crni.
I naravno za salatu paprika ,ja sam pekla 8
Beli luk ,koji ja sa ljuskom pet minuta stavim u rernu tek da porumeni pa sitno iseckam po
paprikama
1 šolja domaćih prezli




U jednu  plastičnu kesu stavimo sve začine  i prezle i pileće batake i dobro izmućkamo dok pileći bataci ne budu obloženi.




Naredjamo isečeno povrće u tepsiju. Ja ostatak prezli pospem po krompiru



40 minuta na 220 Stepeni Celzija




Za ovo mislim ne treba priprema .Bile su tako mesnate,oljuštile se posle pečenja za tren,malo krupnemorske soli i ulja i navalismo




Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer