среда, 12. фебруар 2014.

Tanjir ili dva buranije


Da li I vama nekad dosadi sve meso krompir povrće prženijada I jede vam se nešto čorbasto?
Kod nas je taj momenat najčešće I vrlo pogodno kad jedemo pečeno pile.Cali I ja pojedemo obično sa celog pileta batake I od ostalog, ja prokuvam kratko da dobijem bistru supu,oljuštim meso  koje pri kraju ubacim u  čorbu .

Od povrća u ovu moju čorbu  dodala sam

 2 duguljaste paprika koje sam još od poslednje posete pijaci otkrila,
150 grama žutog  čeri paradajza koji je sada zajedno sa crvenim u punom rodu u bašti
200 grama buranije takodje iz  baste
3 kašike paradajz pirea
2 male glavice crnog luka
2 češnjaka belog luka
Rukohvat peršuna
2 kašičice aleve paprike,vi možete I jednu ali mi volimotako
1 krompir
Suvi začin











Propržite paprika crni I beli luk,čeri paradajz

Prokuvajte ostatak pileta da dobijete bistru supu.Ja u istom loncu skuvam I buraniju I krompir.Kad je gotov ,što traje svega oko 10 minuta,jer je pile već pečeno,supu procedite I sipate u dubok tiganj gde ste pržili povrže-Dodate očišćeno pileće meso ,paradjz pire,buraniju I krompir,suvi začin I alevu paprika.Gotov tanjir buranije ili dva.


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer