Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

среда, 12. фебруар 2014.

Kako započeti proces iseljenja na Novi Zeland

Kako započeti proces iseljenja na Novi Zeland
Možda ste se nosili mišlju da negde odete, da nešto promenite u životu nabolje. To je velika odluka za svakoga u životu jer često i onda kad uspete u svojoj nameri nailazite na nova iskušenja. Ako ste u tim razmišljanjima nekad pomislili na Novi Zeland onda ću pokušati da vam pokažem put do informacija i doslikam šta vas može očekivati na tom putu. Preduslov je da znate engleski(što je ionako jedan od uslova pri podnošenju aplikacije). Drugi preduslov je da me ne ispitujete previše posle ovoga jer ja neobično volim ovu zemlju i svakako bih bila subjektivan partner u odgovaranju na ista.U svakom slučaju ako tražite izlaz iz svoje finansijske situacije Novi Zeland svakako nije najbolji izbor. Ljudi ovde nisu opsednuti visokim zaradama niti ih imaju. Ali ako volite mir i prirodu ovo je obećana zemlja u kojoj se solidno zivi. Novozelanđani (ili kiwi kako ih još nazivaju), polažu veliku brigu na zdravstvo (koje je većim delom besplatno), školstvo (koje je takođe do studija besplatno a onda zavisno od sredstava za život dobije se stipendija ili studentski kredit) do poslova kojeg ima u izobilju za sve nivoe i one koji su voljni raditi. Infarstruktura je odlična dnevna korpa plativa i mora predivna. Novozelanđani vole svoje sportove i boravak izvan kuće. Narod bez stresa i materijalnih megalomanija, orijentisani su na porodicu. Naravo veliki gradovi žive ubrzani način života kao i svuda u svetu ali mir je uvek blizu ;).


Istina je da ćete u tom procesu biti suočeni sa VELIKIM pitanjima i kako uspete da nađete odgovor na njih će direktno uticati na rezultat vaše imigracije.
Prva pitanja koja sebe treba da upitate: Zašto želim da emigriram? Šta tačno tražim? Zašto u Novi Zeland? Šta u njemu ima što će mi doneti stil života koji tražim?
Ovaj blog nije o lepotama i čudima Novog Zelanda. Internet je pun stranica koje to mnogo lepše opisuju.

Ovaj blog je o emigraciji na Novi Zeland i kako to uraditi pravilno prvi put i jedini koji će vam biti ponuđen.Na internetu možete pronaći zaista more web strana i svaka ima po neku interesantnu informaciju. Najmanje interesantne su one stranice koje rekalmiraju svoj servis da bi privukle vašu pažnju da im se za isti obratite. Vaš plan mora biti dobro pripremljen i morate ići stepenicama u pripremanju istog ..ne liftom.O troškovima života na Novom Zelandu se možete informisati : 1. Odakle početi sa informacijama? 
 2. Da li uopšte imate neke šanse? 
 3. U kojoj kategoriji? 
Odgovore na ovapitanja možete naći:


Lično preporučujem u vezi pregleda poslova i zaposlenja ovu stranicu: http://www.seek.co.nz.


Takodje informacije o poslovima, stanovima i milion drugih stvari možete naći ovde:

Samo da napomenem, za lakšu orijentaciju da je NZ Dollar oko 0.50 Eura (zavisno od dnevnog kursa). Nadam se da sam vam bar donekle pomogla sa ovim informacijama a ja cu ako dolazite svakako biti radosna da se broj Srba kojih ovde ima uveća. Naročito ako onaj jedan dodje ;P
Shoot for the moon. Even if you miss it you will land among the stars.

P.S Ako neko već ima iskustva u ovom procesu nije na odmet da ih ovde doda.
4

View comments

 1. Mi smo jednom konkurisali na onoj lutriju za Ameriku,al corak,iskreno nismo se mnogo ni nadali....
  Rado bi pobegli odavde....ali nista nije lako :)
  ReplyDelete
 2. Ovde manje više ako slediš pravila I Imaš dovoljno bodova možeš online na sajtu emigracije proveriti da li imaš šanse da dobiješ Residence vizu.Kada im pošalješ tražene podatke I oni su zadovoljni da imaš dobiješ poziv da Apliciraš(što narvano još nije završen process= ali ipak nešto pozitivno.Najlakše ide ako imaš ponudu poslodavca iz Novog Zelanda,tj najbrže,mada I sam process normalnog toka netraje više od 6 meseciod dana od podnošenja aplikacije,što je u svakom slučaju dosta kraće do nekih drugih zemalja gde se još može
  emigrirati.
  ReplyDelete
 3. Hi Hallo!
  Muz i ja i nase dvoje dece, planiramo da se isellimo za Novi Zeland. Zanima me koje je Vase misljenje o „unajmljivanju” agenta koji na lokalnom tlu trazi posao – https://www.migrationbureau.com/freeassessment.php ?
  Jako mi se svidja Vas blog, i za nas, pocetnike, ima puno korisnih linkova. Hvala Vam
  ReplyDelete

  Replies


  1. Iz iskustva znam da vrlo lako možete sa malo više truda I interesovanja sve završiti sami.Mislim iskustvo je onih koji su bar posle moga bloga aplicirali, a mnogi su I dosli na Novi Zeland.Iznajmljivanje agenta ne daje nikkave garancije da će vaša aplikacija uspeti,a prilično je skupo..Ako ispunjavate uslov I sakupite sva potrebna dokumenta to će ići smo od sebe.Pozdrav
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer