субота, 11. јануар 2014.

Kolač od bundeve ,pomorandže i Makadamije


Kao prvo da se upoznamo sa Makademija  orahom.On raste u Australiji i izgleda  kao ovde na slici.Kao često puta ne umeh da nadjem adekvatno ime za  njega u  srpskom jeziku ali uz vašu pomoć,stalno dopunjavam rećnik



Sastojci

2 šolje šećera
1 1/2  šolja ulja
1 kašičica vanile
3 jaja
1 oljuštena pomorandža isečena na sitne komade
Izrendana korica od 2 pomorandže
2 šolje rendane bundeve
1 šolja krupnije izmrvljenih makadamija oraha
1 kašičica soli
1 1/2 šolja rendanog kokosa
2 kašičice cimeta
2 1/2 šolje brašna
2 kašićice bikarbone

Za ganaš sa belom čokoladom

250 grama bele čokolade.iseckano
250 ml kisele pavlake
3 kašičice  iizrendane kore od pomorandže


Priprema



U činiju sipamo šećer,ulje,vanilu i jaja i umutimo




Dodamo,rendanu koricu pomorandže,izmrvljenu makadamiju i rendanu bundevu.Promešamo



Kao poslednje dodamo rendani kokos,so,cimet,brašno i bikabonu

Pažljivo ovo sjedinimo,najbolje rukom



Sipamo u okrugli pleh , dno obloženo papirom za pečenje. Pečemo na 170 stepeni Celzija 50 do 60 minuta.




Test žicom u sredinu ,koja mora iz  kolača izaći čista ,znači da je kolač gotov. Izvadite i ostavite da se ohladi. Kolač okrenemo tako da je dno kolača na vrhu

Za to  vreme spremimo FIL




U mikrotalasnoj ,zavisi od jačine kakvu imate, na najveće moguće, stavite činiju sa belom čokoladom  1 minut.Izvadite pa promešate.Ako je potebno ponovite još pola minuta.


Kada se čokolada skoro učvrstila ali ne sasvim,dodate kiselu pavlaku i rendanu koricu pomorandže



Premažemo tortu


Dekorišemo .Ja sam to uradila umotajući koricu pomorandže,svež timijan i tanke kriške šljive.
Uživajte

Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer