Kao prvo da se upoznamo sa Makademija orahom.On raste u Australiji i izgleda kao ovde na slici.Kao često puta ne umeh da nadjem adekvatno ime za njega u srpskom jeziku ali uz vašu pomoć,stalno dopunjavam rećnik
Sastojci
2 šolje šećera
1 1/2 šolja ulja
1 kašičica vanile
3 jaja
1 oljuštena pomorandža isečena na sitne komade
Izrendana korica od 2 pomorandže
2 šolje rendane bundeve
1 šolja krupnije izmrvljenih makadamija oraha
1 kašičica soli
1 1/2 šolja rendanog kokosa
2 kašičice cimeta
2 1/2 šolje brašna
2 kašićice bikarbone
Za ganaš sa belom čokoladom
250 grama bele čokolade.iseckano
250 ml kisele pavlake
3 kašičice iizrendane kore od pomorandže
Priprema
U činiju sipamo šećer,ulje,vanilu i jaja i umutimo
Dodamo,rendanu koricu pomorandže,izmrvljenu makadamiju i rendanu bundevu.Promešamo
Kao poslednje dodamo rendani kokos,so,cimet,brašno i bikabonu
Pažljivo ovo sjedinimo,najbolje rukom
Sipamo u okrugli pleh , dno obloženo papirom za pečenje. Pečemo na 170 stepeni Celzija 50 do 60 minuta.
Test žicom u sredinu ,koja mora iz kolača izaći čista ,znači da je kolač gotov. Izvadite i ostavite da se ohladi. Kolač okrenemo tako da je dno kolača na vrhu
Za to vreme spremimo FIL
U mikrotalasnoj ,zavisi od jačine kakvu imate, na najveće moguće, stavite činiju sa belom čokoladom 1 minut.Izvadite pa promešate.Ako je potebno ponovite još pola minuta.
Kada se čokolada skoro učvrstila ali ne sasvim,dodate kiselu pavlaku i rendanu koricu pomorandže
Premažemo tortu
Dekorišemo .Ja sam to uradila umotajući koricu pomorandže,svež timijan i tanke kriške šljive.
Uživajte
Нема коментара:
Постави коментар