Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

понедељак, 27. јануар 2014.

Kako se prave Filipinske rolnice


Ako uspete da nabavite sastojke ovo može biti ukusan ručak ili posluženje.Postoje u svim azijskim zemljama raznorazni recepti za ove rolnice.Kod nas najviše volimo ove.

Sastojci
1 pakovanje testa za  azijske rolnice
Povrće ,1 praziluk,manji kineski kupus,3 komada bok choi,1/2 šargarepe1/2 konzerve vodenog kestena,1-/2 konzerve sečenog bambusa
2 komada pilećeg belog mesa
Veća flaša sosa od soje
Veća flaša terijaki sosa
1 staklenka hoisin sosa
1 jaje
* Ako ne možete nabaviti baš  sve povrće iz liste možete dodati druge vrste koje imate.



Isečemo povrće






Isečemo piletinu


Sve isečene sastojke i začine iz flaša dodamo u veliki lonac.Sačuvamo iz svih flaša sa sosovima malu količinu u činijicama za kasnije.Prokuvamo oko 10 minuta,zatim iscedimo i odložimo u posudu.
Sada izaberemo ćistu površinu u kuhinji i počnemo da savijamo rolnice kao čto je jasno prikazano na donjim slikama

 Izmutimo jaje koje će nam slušiti da zalepimo rolnice
 Postavimo jedno parče testa na tanjir kao dijamant
 Stavimo mešavinu ovako,oko 1 dobra kašika
 Savijamo rolnicu ovako
  Skoro kao sarmu.zavučemo krajeve
 Gotovo

Sledeći korak
Fritiramo rolnice.Ako nemate fritezu stavite dosta ulja u dublji tiganj,zagrejte dobro,ali pazite se kad počne da prska.Da  proverite da li je ulje dovoljno vruće možete ubaciit mali komadić testa.Kad su rolnice ispržene,što je jako brzo 10sekundi na svakoj strani izvadite na papir za pečenje da se ulje ocedi
 


Serviramo sa čili sosom,malo soje i razmućenim hoisin i terijaki sosom sosom
Prijatno

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer