уторак, 17. децембар 2013.

Tajlandska salata sa govedinom


Potrebno je:

1 Kineski kupus
1 parče govedine, oko 1 kg
Riblji sos
Pirinčano sirće
Sos od soje
Jedan mala čili paprika
Pistacije
Čeri paradajz
Šećer od palme
Sok od jedne limete
So
Peršun

Meso iseckamo  i pečemo na jakoj vatri.Samo nekoliko minuta  svaku stranu.Dok se peče ne okrećemo stalno,samo jednom.
Meso je najbolje ne pretrpati u tiganju da se en bi parilo umesto peklo.


Kad je gotovo stavimo na tanjir na koji smo stavili kuhinjski papir da se mast iscedi

U medjuvremenu iseckamo sitno kineski kupus i začinimo sa  marinadom .Dodamo i ostae začine kao i sitno iseckani pistacio.Količine u marinadi nisam  spominjao ,najbolje je to   kako je pravite ,posebo u činiji malo sipati pa dodavati ,prema ukusu.Šečer od palme morate rendati,on je jako tvrd.Ja sam dodao jos i malo krastavaca

Prijatno
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer