среда, 18. децембар 2013.

Kako se pravi Limunčelo?
Vrlo jednostavno,a rezultat je fenomalno osvežavajući aperitif ili kad god vam odgovara.Nije uopšte kiseo.
Potrebno je

1750 ml  jakog alkohola(ja koristim Vodku Smirnof)
Kora od 8 limuna
Šećer i voda
Da naravno i velika staklena tegla u kojj ćete sve spremati.

Kora od limuna

Kao prvo limun operemo 
Kada ljuštimo koru, vrlo je bitno da bude samo kora a ne onaj beli deo koji bi krajnjem proizvodu dao gorak ukus.


Ostatak limuna iskoristite za limunadu ili kolač ili sta se setite. Ovakav limun ne može se čuvati duže od 4 dana.

Sipajte alkohol i čekajte
A čeka se oko mesec dana.Teglu ostavite na suvom,hladnom,mračnom mestu i s vremena na vreme  promućkajte.

Vadimo koru od limuna

Prošlo je oko mesec dana,.kora od limuna je izbelela a tečnost je dobila lepu žutu boju.,



Rastvorite,zasladite i uživajte
Rastvor

4 šolje vode
2 1/2 šolje šećera
Zagrejte vodu i dodajte šećer.Ne mora prokuvati,važno je da se šećer rastvori. Dodajte tečnost i limunčelo je gotov!Rekla sam da je jednostavno.Držite u frižideru,najukusniji jekad se pije hladan.Živeli


Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer