Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

уторак, 24. мај 2011.

Sta sa Shii take pečurkama

Evo da ispunim još obećanje i da stavim recept za Shii Take pečurke, koje i ja veoma volim da jedem i srećom poznajem nekog ko ih uzgaja.Mada, ako imate micelij ove pečurke, to možete  i sami izvesti na nekoliko stabala.Ovo važi i za bukovaču, koju još zovem šumska šnicla.



Naravno ovo se već našlo u mojoj Miso supi ali može se koristiti  u svakom jelu gde bi ste koristili npr šampinjone.Shii Take ima mnogo jači ukus od šampinjona, kada je spremljen , mesnat je i ima onako ukus šume


U salati, dodajte mladi luk u propržene i ohladjene Shii Take i dresing od ulja i sirćeta sa malo soli i bibera.Quala

Promešajte kroz kinou
Shii Take sa poširanim jajetom

Shii Take Tempura) Tempura je jednostavan preliv u koji se stavi cela Shii take a sastoji se od brašna i vode i malo soli, a zatim se fritira.
Punjene ShiiTake .Ove na slici su punjene sirom krompirom i rendanim celerom, so i biber..i napred.


Shii Take sa račićima i povrćem.I tako bi se moglo unedogled ali imam poverenja u kuvaricu koja je pitala i eto odazvala sam se rado

8 коментара:

J e l e n a је рекао...

Bravo Džoli! Nisam ih još jela iako ih ima na pijaci. Odličan post!

Dunja је рекао...

Super je sve, ali mi se najviše sviđja ona fotka gdje jaje curka. To ću si baš napravit.

Bite my cake је рекао...

odlične su, volim u principu sve gljive.

Tina Maxima је рекао...

hvalaaaaaaaaa ,srce si!vise nego zadovoljna:))

Ankica Vucetić Cepulo је рекао...

Obožavam ih!

Unknown је рекао...

Zdravlje zdravlje zdravlje:)))

Maja је рекао...

Bravo Dzoli!! :D

Branka - byB је рекао...

Super, odlično si ovo sve napravila i prezentirala nam !

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer