уторак, 24. мај 2011.

Sta sa Shii take pečurkama

Evo da ispunim još obećanje i da stavim recept za Shii Take pečurke, koje i ja veoma volim da jedem i srećom poznajem nekog ko ih uzgaja.Mada, ako imate micelij ove pečurke, to možete  i sami izvesti na nekoliko stabala.Ovo važi i za bukovaču, koju još zovem šumska šnicla.



Naravno ovo se već našlo u mojoj Miso supi ali može se koristiti  u svakom jelu gde bi ste koristili npr šampinjone.Shii Take ima mnogo jači ukus od šampinjona, kada je spremljen , mesnat je i ima onako ukus šume


U salati, dodajte mladi luk u propržene i ohladjene Shii Take i dresing od ulja i sirćeta sa malo soli i bibera.Quala

Promešajte kroz kinou
Shii Take sa poširanim jajetom

Shii Take Tempura) Tempura je jednostavan preliv u koji se stavi cela Shii take a sastoji se od brašna i vode i malo soli, a zatim se fritira.
Punjene ShiiTake .Ove na slici su punjene sirom krompirom i rendanim celerom, so i biber..i napred.


Shii Take sa račićima i povrćem.I tako bi se moglo unedogled ali imam poverenja u kuvaricu koja je pitala i eto odazvala sam se rado
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer