понедељак, 30. мај 2011.

Portobelo pečurke punjene falafelom ili Humusom



Ne znam u vašoj okolini ali kod mene u polju raste ovakve pečurke i naravno beremo ih redovno.Čudo je šta se sve u njih može staviti.Ovde dole jedan jednostavan i brz recept ,za kad nemate baš mnogo vremena i ne jede vam se meso..

Prvo poprskate pečurke iznutra sa malo ulja i sirćeta , začinite aromatičnim biljem i iseckanim belim lukom.Kratko ostavite da stoji da bi pečurke sve to popile.Posle toga dopunite falafelom ili humusom.Ove na slici su punjene humusom.

Potrebno je

Portofino pečurke
Suvi začini ili sveži ako imate pristup istim, timijan, bosiljak,ruzmarin i sage..sve živi u divnoj zajednici.
2 cešnjaka iseckanog belog luka
Malo maslinovog ulja
Malo crvenog vinskog sirćeta
Falafel ili humus)najbolje koje sami napravite( ali zamena iz supermarketa može takodje poslužiti)
Čedar sir ..i parmezan može ,mada on se ne topi kao čedar
So i Biber






Stavi pečurke u tepsiju

Peci 25 minuta na 180 stepeni Celzija

Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer