Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

уторак, 3. јул 2018.

KuligreČ Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje : 28. Bosanska Kljukuša



Bosanska kljukuša

Sastojci:

600 g očišćenog krompira,
200 g brašna 

1 veće jaje,
1 veća glavica crnog luka,
1 dl ulja,
2 dl pavlake,
biber, so
Priprema

Očišćeni krompir izrendati na krupno rende, pa sjediniti s brašnom, uljem, jajetom, sitno seckanim crnim lukom i začinima po ukusu. Dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.U manju tepsiju sipati ulja koliko je potrebno da prekrije dno i zagrejati u rerni da počne da cvrči. Potom sipati preko njega pripremljenu smesu od krompira i ravnomerno je rasporediti. Peći u zagrejanoj rerni dok korica pite ne porumeni.

Marina Ignjatović

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer