Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

среда, 04. јул 2018.

Kuligre: Tražimo Najbolji Recet Bosanske Kuhinje : 43. LUTMA


LUTMA

  • TESTO - 10 jaja - 10 kašika šećera - 10 kašika ulja - 10 kašika brašna - 1 prašak za pecivo
  • PRELIV - 500 ml vode - 400 g šećera 1 vanilij šećer 
  • Priprema

Prokuvati vodu sa šećerom
- Izmutiti  jaja i šećer penasto.

- Dodati ulje.
- U brašno umešati prašak za pecivo.
- Potom dodati u smesu jaja I
-sve dobro izmješati.
- Tepsiju malo nauljiti i posuti  sa malo brašna.
- Testo izliti u tepsiju. 
- Peći na 180°C oko 20-25 min.
- Patišpanj izrezati odmah vreo,a 
potom je preliti vrelim prelivom.
- Kad biskvit upije preliv i malo se nadigne, posuti ga sa vanilij šećerom.
- kolač poslužiti kad se dobro ohladi.
Dijana Ademović
Subotica
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer