Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

среда, 04. јул 2018.

Kuligre : Tražimo Najbolji recept Bosanske Kuhinje: 42. Kvrguša


KVRGUŠA

Potrebno je:

  • 5 kom pilećih bataka
  • po ukusu suvog biljnog začina

Za zaliv:

  • 3 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 225 -250 g brašna
  • 300-325 ml mleka
  • 50 ml neutralne pavlake

I još:

  • 50 g otopljenog maslaca
  • oko 200 ml mleka
  • malo kisele pavlake

  • Priprema
  • Batake oprati, posuti suvim biljnim začinom i nauljiti. Dobro ih promešati da se začin upije. Za zaliv umutiti jaja sa mlekom, brašnom, pavlakom i solju da se dobije kaša gustine kao za plačinke. Meni je ovo bilo dovoljno za okruglu tepsiju promera 28 cm, a vi možete po želji... Pećnicu ugrejati na 200-220 stepeni, opet zavisi od pećnice, nauljiti tepsiju u staviti da se ulje zagreje. Kad je dovoljno vruće, naliti kašu i složiti batake, pa staviti da se peče, 20-tak minuta na 200 stepeni.
  • Kad je kvrguša porumenila, izvaditi je iz pećnice, premazati otopljenim maslacem. Vratiti na par minuta u rernu.
  • Izvaditi ponovo tepsiju, malo nožem izdići testo, naliti mlekom dno tepsije, a potom preliti i preko. Koliko ćete koristiti mleka je vaš izbor, meni je bila dovoljna šolja od 2 dl... Vratiti u pećnicu još 10-12 minuta da se fino zapeče i bataci dobiju lepu hrskavu koricu. Poslužiti sa kiselom pavlakom i sezonskom salatom. Prijatno!

  • Dijana Ademović
  • Subotica

Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer