:
Skloniti foliju i preliti je mlekom, vratiti u rernu i nastaviti pečenje bez folije. Povremeno je prelivati sokom iz pleha.
Pri kraju pečenja, kada je patka dobila već zlatastu boju preliti je maslacem i iscedjenim sokom od jedne narandže. Ponovo vratiti u rernu i peći još neko vreme sa povremenim prelivanjem sokom koji je otpustila
Patka sa narandžom
Sastojci
Patka 1, 5 kg
0,3 dl maslinovog ulja
0, 5 dl mleka
50 grama maslaca
soli po ukusu
bibera takodje po ukusu
2 narandže
0,3 dl maslinovog ulja
0, 5 dl mleka
50 grama maslaca
soli po ukusu
bibera takodje po ukusu
2 narandže
Priprema
Patku oprati, posoliti je unutra i spolja dodati malo bibera i utrljati maslinovo ulje unutra i spolja, jednu narandžu dobro oprati, iseći je na četvrtine i staviti unutar patke.
Zagrejati rernu na 220 stepeni, patku prekriti folijom i peći je tako oko sat vremena.
Zagrejati rernu na 220 stepeni, patku prekriti folijom i peći je tako oko sat vremena.
Skloniti foliju i preliti je mlekom, vratiti u rernu i nastaviti pečenje bez folije. Povremeno je prelivati sokom iz pleha.
Pri kraju pečenja, kada je patka dobila već zlatastu boju preliti je maslacem i iscedjenim sokom od jedne narandže. Ponovo vratiti u rernu i peći još neko vreme sa povremenim prelivanjem sokom koji je otpustila
Kada je patka reš pečena izneti je iz rerne i ostaviti da se malo prohladi. .....secite parčiće po vašem ukusu i poslužite uz prilog po vašoj želji, pirinač, krompir, kupus ili nešto od zeleniša
Dragan Živković Ražanj
Нема коментара:
Постави коментар