Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 21. јул 2018.

Kuligre: Tražimo Najbolji Recet Bosanske Kuhinje: 164. Patka sa narandzom

:

Patka sa narandžom

Sastojci

Patka 1, 5 kg
0,3 dl maslinovog ulja
0, 5 dl mleka
50 grama maslaca
soli po ukusu
bibera takodje po ukusu
2 narandže

Priprema
Patku oprati, posoliti je unutra i spolja dodati malo bibera i utrljati maslinovo ulje unutra i spolja, jednu narandžu dobro oprati, iseći je na četvrtine i staviti unutar patke.
Zagrejati rernu na 220 stepeni, patku prekriti folijom i peći je tako oko sat vremena. 


Skloniti foliju i preliti je mlekom, vratiti u rernu i nastaviti pečenje bez folije. Povremeno je prelivati sokom iz pleha.
Pri kraju pečenja, kada je patka dobila već zlatastu boju preliti je maslacem i iscedjenim sokom od jedne narandže. Ponovo vratiti u rernu i peći još neko vreme sa povremenim prelivanjem sokom koji je otpustila
Kada je patka reš pečena izneti je iz rerne i ostaviti da se malo prohladi. .....secite parčiće po vašem ukusu i poslužite uz prilog po vašoj želji, pirinač, krompir, kupus  ili nešto od zeleniša


Dragan Živković Ražanj

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer