Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

недеља, 8. јул 2018.

Kuligre: Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje: 92.. Terina


Terina

SastojciKoličina
plavi patlidžan2
filet crvene pečene paprike6
jaja3
mleko150 ml
kačkavalj150 gr
ule200 ml
so1 kašičica
biber

Priprema
prsohvat
Patlidžan oprati, vrhove odseći pa pulpu zajedno s korom iseći na listove debljine 4 mm.Posoliti ih i ostaviti da puste gorčinu.Oceđeni patlidžan propržiti na malo ulja s obe strane da porumene.Crvenu pečenu papriku iseći na štapiće pa sjediniti s dva umućena jajeta i začiniti po ukusu.Uži,dublji kalup nauljiti pa dno i stranice obložiti listovima patlidžana.Potom sipati papriku s jajima i poravnatiPreko nje rasporediti listove kačkavaljaPreko kačkavalja rasporediti preostale listove patlidžana.Preostalo jaje umutiti s malo mleka i preliti odgore preko patlidžana.Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok preliv od jaja ne porumeni.Pečenu terinu ostaviti da se prohladi a potom je izvrnuti naopačke i iseći na šnite.
Sonja Stevanović

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer