AJLE SA KAKAOM
Sastojci
- kore za pitu 1 pakovanje
- jaja 3
- šećer 1 šolja
- kiselo mleko 1 šolja
- prašak za pecivo 1
- ulje 50 ml
- brašno 1 šolja
- kakao 1 kašika
Sirup
- voda 3 šolje
- šećer 3 šolje
- korica i sok limuna 1
Način pripreme
Skuvati sirup od šećera, vode, korice i soka od limuna. Ostaviti da se ohladi.
Kore razdvojiti i svaku naribati u harmoniku.
Tepsiju pomastiti i slagati kore jednu do druge. Peći na 180 stepeni da pozlate.
Dok se hlade, umutiti jaja sa šećerom.
Prašak za pecivo dodati u kiselo mleko, promešati, pa sipati u smesu od jaja i šećera, kao i ulje.
Dodati brašno i kakao, promešati, pa preliti preko kora i peći na 170 stepeni nekih 40-tak minuta ili test čačkalicom ne izađe suv.
Još topao kolač iseći i zaliti sirupom. Ostaviti ga da upije.
Izvorno u receptu za sirup su mere po 2 šolje, međutim meni se učinio kolač poprilično suv tako da sam ja povećala meru za po 1 šolju i mislim da je to idealna mera…
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар