Patlidžan sa bulgurom i paradajzom
Sastojci
- 2 plava patlidžana
- 4 paradajza
- 1 crni luk
- 100 g bulgura
- 1 kašičica belog luka u granulama
- po ukusu so
- po ukusu biber
- 100 g mocarele
- malo svežeg vlašca
Način pripreme
Patlidžan oprati, posušiti pa narezati na ploške. Posoliti i ostaviti da odstoji da bi otpustio tečnost, samim tim i gorčinu.
Posušiti patlidžan, a onda ga ispržiti na maslinovom ulju,da omekša i dobije lepu boju. Odlagati ga na papirnati ubrus da upije višak masnoće. Znamo da patlidžan jako „pije“ ulje.
Na malo maslaca ispržimo kockice crnog luka, i, kad omekša, dodamo bulgur. Mešati varjačom da se svako zrno lepo obloži masnoćom, a potom dodamo toplu vodu, začinmo solju, biberom i belim lukom, smanjimo vatru i krčkamo. Ako je potrebno, dolivati po malo vode, zrna bulgura treba da budu skuvana.
Staviti kolut patlidžana, preko paradajz, naneti kašiku bulgura.
Ponovo preko staviti patlidžan, pa paradajz, a onda mocarelu. Tako raditi dok ne potrošimo sav materijal.
Spremljeni složenac staviti u pleh i kratko zapeći, samo da se sir otopi.
Posuti seckanim vlašcem…Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар