Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

среда, 18. јул 2018.

Kuligre: Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje :154. Pita sa pilećim mesom


Pita sa pilećim mesom

Potrebno je (za dve pite veličine pleha iz rerne)

800 g brašna
2 kašičice soli
oko 400 ml tople vode
4 kašike ulja
Za nadev
500 g mlevenog pilećeg bataka
3 bela dela praziluka
po ukusu soli i bibera

Priprema

Prosejati brašno u činiju za mešenje,posoliti i toplom vodom umesiti testo srednje tvrdoće.Podeliti ga na 28loptica,meni je toliko trebaloza2pleha vi prema svom šporetu,kod mene je za svaku koru bilo dosta po 7 loptica...
Ostaviti da malo odstoje,za to vreme propržiti sitno naseckan beli deo praziluka,kad svene,dodati mleveno pileće meso,pržiti da promeni boju i po ukusu zasoliti i zabiberiti.
Odvojiti loptice i razvući korice,mazati četkicom mešavinom maslaca i ulja,mazati šest,sedmu ne,i ređati jednu na drugu.Sad razvući koru koliki je pleh i staviti je.Pleh pomastiti,kao i koru.Rasporediti nadev od mesa,ponoviti postupak s drugom korom.Postaviti je preko nadeva i premazati masoćom.Peći pitu u dobro zagrejanoj rerni da fino porumeni.Pred kraj je malo poprskati vodom i vratiti nazad.
Celu radnju ponoviti i za drugi pleh.

Poslužiti uz jogurt.
Dijana Ademović
Subotica
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer