Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 07. јул 2018.

Kuligre: Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje : 85. Lokum Pita



LOKUM PITA

Potrebno je:

500 gr kora za pitu
300 gr crvenog ratluka sa ukusom ruže
150 gr mlevenih oraha

Za premazivanje kora:

2 jaja
1 čaša ( čaša od 2 dcl) šećera
1 čaša ulja
1 čaša jogurta
1 čaša brašna

1 kesica praška za pecivo


Za sirup:

2 čaše šećera
4 čaše vode
1 kesica vanilin šećera
sok od 1/2 limuna

Priprema:

Skuvati sirup.
U posudu staviti 2 čaše šećera, 4 čaše vode i 1 vanilin šećer. Kuvati 15 minuta od kad provri. Pred kraj dodati sok od 1/2 limuna. Ostaviti da se ohladi.
Umutiti smesu za premazivanje kora.
Umutiti 2 jaja sa čašom šećera, ulja, jogurta, brašna i praška za pecivo.
Komadiće ratluka iseći na 4 dela.
Uzeti što tanje kore za pitu.  Ja imam da kupim  u pakovanju od  500 gr  24 komada tankih kora. I za premazivanje uzimam  3 korice, ako su   deblje kore i ima  manje u pakovanju premazivati  2 kore.
Uzeti 1 koru premazati sa 2 kašika premaza ( ako su deblje kore 3 kašike), staviti preko   drugu koru, pa 2 kašike premaza, treća kora, premaz i na kraju  premazanih kora  staviti uzduž 2 kašike mlevenih oraha i poredjati parčiće ratluka jedan do drugog. Uviti u rolat i staviti na podmazan pleh. Tako uraditi sa svim koricama i premazom. Ukupno je 8 rolata. Na kraju sa preostale 2-3 kašike premaza premazati rolate.
Peći na 180 stepeni 25 - 30 minuta.



Kad se prohladi iseći na parčiće, staviti ih uzduž u posudu i preliti sa sirupom. Ostaviti da se dobro ohladi i pita upije sirup.

Šalje: Dana Drobnjak
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer