Bamija sa junetinom
Sastojci
500gr. junetine iseckane na sitnije kocke
ulje
soli po ukusu
bibera po ukusu
2 čase tople vode
4 čena sitno seckanog belog luka
3 iseckana paradajz pelata
250gr. bamije
Postupak pripreme:
Meso dinstati na malo ulja dok sva voda od mesa ne ispari.
Kad ispari dodati 2 čaše vruće vode , so i biber i kuvati oko 25 minuta dok sva voda ne ispari.
Dok se meso kuva očistiti bamiju tako što im isečemo peteljke, toliko da se vidite čupljine u bamiji.
Oprati je i ostaviti sa strane.
Kada iz mesa nestane vode dodati bijeli luk, kratko propržiti , zatim dodati iseckani paradajz pelat pa dinstati 10-ak minuta, po potrebi dodati još soli i bibera.
Dodati 2 čaše vode i kada prokuva dodati bamiju.
Kada provri poklopiti i kuvati oko 45 minuta uz povremeno lagano mešanje pazeći da se bamija ne raspadne.
Snežana Kitanović
Нема коментара:
Постави коментар