Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

среда, 11. јул 2018.

Kuligre : Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje: 120 Mantije sa mesom




Mantije sa mesom

za testo

 500g brašna
kašičica soli
kašičica  ulja
tople vode po potrebi


za nadev

300 gr mlevenoga mesa
3 glavice crnog luka
kasicica  bibera
 soli po ukusu
1 kašika slatke mlevene paprike
Maslac i ulje po potrebi

Priprema

Crni luk sitno iseckati i dobro upržiti pa dodati mleveno meso i začine pustiti da se dinsta uz dodatak vode. Što se duže dinsta meso će biti ukusnije.
Najbolje je dan ranije pripremiti meso. Pustiti da se dobro ohladi.
Zamesiti glatko testo od svih navedenih sastojaka uz postepeno dodavanje vode.Podeliti u tri manje loptice .Svaku lopticu razvući prstima i premazati uljem i slagati jednu na drugu


. Premazati i poslednju , zatim ostaviti na toplom da odstoje 15-20 min. Razvući testo u jednu veliku tanku koru poprskati je rastopljenim maslacem i prebaciti oba kraja sa obe strane da dobijete oblik pisma..Zatim na jednoj strani staviti  mleveno meso i ponovo poprskati maslacem.Saviti testo u obliku rolata i seci na parčiće.Ivice svakog parceta saviti na dole i tako redjati u pleh. Pre redjanja pleh dobro namazati maslacem. Preliti sa rastopljenom maslacem.Peći na 220C da lepo porumene.
Služiti toplo uz jogurt,kiselo mleko...
Sandra Novakovic
Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer