JAPRAK
Sastojci
200gr telećeg mesa mlevenog
50g obarenog pirinča
1gl crnog luka
pola kašičice aleve paprike
pola kašičice vegete
so i biber
kašika ullja
20 listova od vinove loze
Priprema
LISTOVE OPRATI I STAVITI U VRELU VODU DA ODSTOJE 5 MINUTA
Meso i crni luk samleti pa , dodati pirinač, biber, vegetu so alevu papriku i ulje, posolite i sve dobro izmešati . Ovom masom filovati listove i uvijajte sarme
preliv
400 ml vode 25 gr putera 2 kasike pavlake staviti da provri kad provri preliti preko sarmica sarme zapeci u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta
NAPOMENA Kuvana sarma treba da ima malo preliva
SARMICE SLUZITI UZ KISELO MLEKO ILI SOK SVEŽE CEDJENOG LIMUNA
recept šalje dijana popovic
Нема коментара:
Постави коментар