JAPRAK
Sastojci | Količina |
mleveno juneće meso | 500 g |
lišće vinove loze | 30-tak |
pirinač | 1 šoljica |
crni luk | 1 |
beli luk | 2 čena |
so i biber | po ukusu |
limunov sok | 1 kašika |
peršunov list | 1 kašika |
suvi biljni začin | po ukusu |
Kako pripremiti
- Iseckati crni i beli luk i dodati ih mlevenom mesu. Staviti očišćen i opran pirinač. Posoliti i pobiberiti. Dodati seckani peršun i umesiti mesnu smesu. Listove vinove loze oprati i prokuvati u slanoj vodi 2 minuta. Ocediti ih i ohladiti. Uzimati mesni fil i stavljati ga na list vinove loze i motati sarmice.
- Na dno zemljane činijice staviti nekoliko listova vinove loze i poređati sarmice.
- Naliti toplom vodom da ogreznu, dodati kašiku limunovog soka, začiniti po ukusu i staviti u pećnicu da se zapeku.
- Peći japrak da tečnost uvri i fino se zapeče. Poslužiti uz jogurt začinjen mirođijom
- .
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар