Brzi sirenjaci
Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 450 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 50-75 ml jogurta
- 1 šoljica ulja
Za nadev:
- 250 g mladog sira
Priprema
U prosejano brašno staviti suve sastojke, ulje i mlaki jogurt, pa dolivajuci malo-pomalo toplu vodu umesiti mekše testo. Ostaviti na toplom da raste. Naraslo testo rasklagijati, pa većom činijom vaditi krugove.
Na jedan krug staviti , preklopiti drugim, spojiti ivice da fil ne bi cureo prilikom prženja, i malo dlanom rastanjiti sirenjak. Tako raditi dok ima materijala. Ostavimo ih da malo nadođu, a onda ih pržimo u zagrejanom ulju. Pažiti da ulje ne bude previše vrelo, smanjiti vatru, jer se sirenjaci lepo isprže na umerenoj temperaturi.
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар