Tamales - meksičke sarmice u kukuruzovini
250gr svinjskog mesa od buta
1 crni luk
par čenova belog luka
so i biber
Meso posoliti, pobiberiti, staviti ga zajedno sa lukom, naliti vodom I dinstati dok ne omekani.
Dinstano meso iscepkati na vlakna.
Testo:
250gr kukuruznog brašna,
1 kašika masti,
1/2 kašičice mlevene crvene paprike,
malo vode da se umesi meko testo
U činiju sipati kukuruzno brašno, so i prašak za pecivo, dodati mast i uz postepeno dolivanje vode umesiti testo koje može da se razvuče(ne sme biti previše mekano a i ne tvrdo).
Sos:
5 suvih paprika (ljute ili slatke)
Suvu papriku naliti vodom I kuvati15 min.
Kuvanu staviti u blender i samleti u pire, posolitri po ukusu.
Ostalo:
listovi kukuruza,
Na list kukuruza staviti kukuruzno testo, rastanjiti ga do polovine lista, premazati sosom od paprike i odozgo staviti komadiće mesa.
Zamotati kao četvrtaste paketiće i ređati u šerpu sa rešetkastim dnom za kuvanje na pari.
U drugu šerpu sipati vodu i staviti je da provri, staviti preko nje rešetkastu šerpu, poklopiti i kuvati 30min.
Kuvane tamales tj. meksičke sarmice raspakovati iz lista i poslužiti uz sos od paprike.
Snežana Kitanović
Нема коментара:
Постави коментар