Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

понедељак, 26. март 2018.

Kuligre : Tražimo najbolji Recept Južne Amerike 13



Teletina na južnoamerički način

Potrebno je

1-1,5 kg teletine
1 limun
1 kašičica soda bikarbone
1 kašičica gustina
1 šolja pirinča
1 šolja kukuruza šećerca
1 šolja graška
1 šargarepa
1crni luk
1 veći krompir
Za marinadu
1 kašičica mlevenog kumina
1 kašičica biljnog začina
1 kašičica bibera
1 kašičica dimljene paprike
1 kašičica karija
1 kašičica belog luka u prahu
Priprema


Meso očistiti od žilica,koliko može,pa ga preliti mešavinom limunovog soka,gustina i soda bikarbone i ostaviti da odstoji pola sata.Potom ga izvaditi i natrljati mešavinom začina.U tiganju ugrejati maslinovo ulje i prepeći ga svih strana da uhvati lepu koricu.Odložiti ga na topao tanjir.
Na mešavini maslinovog ulja i maslaca pržiti crni luk da omekša ,pa mu dodati pirinač.Kratko pržiti da zastakli,naliti bujon,dodati šargarepu,grašak,pa dinstati kratkoDodati kukuruz šećerac.Začiniti po ukusu.
Pekač podmazati,staviti pirinač s povrćem,staviti meso,prekriti folijom i peći.Po potrebi,dolivati bujon.Pred kraj skloniti foliju i ostaviti da se uhvati lepa korica.
Dijana Ademović
Subotica



Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer