Scroll down for Recipe in English
Jedan od mojih omiljenih kolača sa jabukama. Sa umućenom pavlakom kao dodatak i dok je još vruć ima fantastičan ukus.
Sastojci
za testo:
2 ½ šolje brašna
250 g maslaca
½ šolje šećera
3 jaja (podeljena)
za punjenje:
6-8 jabuka
1 šolja suvog groždja (natopljena rumom)
1 šolja šećera
1 kašičica ekstrakta vanilije
2 kašičice cimeta
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzija
Umešamo brašno, maslac, šećer i 2 ½ jaja (treba vam ½ jaje za premazivanje). Staviti na stranu.
Oljuštite jabuke i isecite na komade. Pomešajte komadiće sa suvim grožđjem, šećerom i cimetom.
Uspete ¾ testa u okrugli namačćen pleh sa dnom koje se vadi.
Dodajte jabuke i blago pritisnite .
Preostalo testo upotrebite za čipkanje kolača i upotrebite ostatak pola jaja za premazivanje.
Mrežu na kolaču napravite tako što isečete tanke štrafte od preostalog testa pa ih naredjate uzduž i popreko.
Pecite kolač od jabuka u zagrejanoj rerni 50 minuta dok ne postane zlatno smeđ.
Poslužite s šlagom ili pospite šećerom u prahu.
*********************************************************
Dutch Apple Pie
One of my favorite apple pies. Best served warm with a dollop of whipped cream on side or sprinkle with icing sugar
Create
Jedan od mojih omiljenih kolača sa jabukama. Sa umućenom pavlakom kao dodatak i dok je još vruć ima fantastičan ukus.
Sastojci
za testo:
2 ½ šolje brašna
250 g maslaca
½ šolje šećera
3 jaja (podeljena)
za punjenje:
6-8 jabuka
1 šolja suvog groždja (natopljena rumom)
1 šolja šećera
1 kašičica ekstrakta vanilije
2 kašičice cimeta
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzija
Umešamo brašno, maslac, šećer i 2 ½ jaja (treba vam ½ jaje za premazivanje). Staviti na stranu.
Oljuštite jabuke i isecite na komade. Pomešajte komadiće sa suvim grožđjem, šećerom i cimetom.
Uspete ¾ testa u okrugli namačćen pleh sa dnom koje se vadi.
Dodajte jabuke i blago pritisnite .
Preostalo testo upotrebite za čipkanje kolača i upotrebite ostatak pola jaja za premazivanje.
Mrežu na kolaču napravite tako što isečete tanke štrafte od preostalog testa pa ih naredjate uzduž i popreko.
Pecite kolač od jabuka u zagrejanoj rerni 50 minuta dok ne postane zlatno smeđ.
Poslužite s šlagom ili pospite šećerom u prahu.
*********************************************************
Dutch Apple Pie
One of my favorite apple pies. Best served warm with a dollop of whipped cream on side or sprinkle with icing sugar
Create
- 2 ½ cup flour
- 250 g butter
- ½ heaped cup sugar
- 3 eggs (divided)
- 6-8 apples (I had 7)
- 1 cup of raisins (soaked in rum)
- 1 Tbsp sugar
- 1 Tbsp vanilla extract
- 2 tsp cinnamon
- springform
for the dough:
for the filling:
Instructions
- Preheat the oven to 360 degrees F and butter the springform.
- Make a dough by mixing the flour, butter, sugar and 2 ½ eggs (you need a ½ egg for brushing). Set aside.
- Peel and core the apples and cut them into 0.5-inch pieces. Mix the pieces with the raisins, sugar, and cinnamon.
- Roll out ¾ of the dough and transfer that to a buttered springform.
- Add the apple filling and press that down.
- Use the remaining dough to lace the cake and use the remaining half egg for brushing.
- Bake the apple pie in the preheated oven for 50 minutes until golden brown.
- Serve with whipped cream.
Нема коментара:
Постави коментар