среда, 26. јул 2017.

Pad Thai


Scroll down for recipe in English

Mislim da je ovo jedno od najpopularnijih jela ne samo u Tajlandu odakle vodi poreklo, nego i širom sveta. Vrlo jednostavno se pravi ali izbalansirani začini i sosovi daju mu izvanredan ukus

Sstojci


400 g pilećeg mesa
2 paprike babure isečene na tanke kriške
1 čen belog luka
sveže isečen djumbir ( veličine palca)
2 crvena tanko isečena luka
2 Kašike ribljeg ulja
2 kašike belog vinskog sireta
mali rukohvat korijandera
malo mladog iseckanog luka
100g izmrvljenog pečenog kikirikija

Priprema

Mariniramo piletinu u ribljem sosu i sirćetu oko15 minuta

Zatim ispečemo u rerni oko15 minuta dok lepo porumeni. Piletina se takodje može seći na manje komade i dodati kroz pastu ali ja više volim ovako

Izdinstamo  crveni i beli luk, dodamo papriku. Ispečemo u istom tiganju jaja .Uspemo kuvane rezance dodamo,, riblje ulje i malo sirćeta, kao i djumbir
Sve promešamo

Rezance smo pripremili tako što smo sipali na njih vruću vodu i ostavili ih da stoje oko10 minuta.

Serviramo tako što pospemo sa korijanderom i mladim lukom. I nekoliko kriški limuna

***********************************************

Pad Thai


One of the best known and loved dishes from Thailand. Very easy to prepare but the balance of ingredients is such, that is a truly comforting dish.





Ingredients







Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer