Scroll down for Recipe in English
Kad se dani skrate i postane hladnije onda nekako najviše volimo ovakve kolače. Postavljala sam ranije kolač sa kafom i orasima, a ovog puta jedan sa urmom i orasima.
Sastojci
2 šolje urmi bez koštica, nasečene
2 Kašike sode bikarbone
2 šolje crnog čaja, vrućeg
2 šolje smedjeg šećera
2 jaja ulupana
2 Kašike istopljenog putera ( ja sam koristila kokosovo ulje)
2 kašičice vanila ekstrakta
4 šolje samodizajućeg brašna
1 šolja izmrvljenih oraha
Gornja količina je dovoljna za dva kolača, jer sam jedan pravila za nove komšije.
Priprema
Stavimo isečene urme u činiju pa prelijemo vrućim crnim čajem i sipamo sodu bikarbonu. Ostavimo da stoji oko sat vremena.
Predgrejemo rernu na 160 stepeni C. Namastimo i pobrašnamo tepsije u kojimabi smo pekli veknu hleba.
Umešamo šećer, jaja , puter i vanilu u urme.
Dodamo prosejane brašno i orahe i izmešamo.
Testo rasporedimo u 2 tepsije i pečemo oko sat vremena.
***************************************************
Dates and Walnut Cake
When it gets to winter it is early dark and colder so we prefer more robust cakes. I often make Walnut Coffee cake but today it is Dates and Walnut cake
2 cup | Dates, pitted and coarsely chopped |
2 tsp | Baking soda |
2 cup | Black tea, boiling hot |
2 cup | Brown sugar, firmly packed |
2 | Eggs, lightly beaten |
2 Tbsp | Butter, melted* |
2 tsp | Vanilla essence/extract |
4 cups | Self-raising flour |
1 cup Walnut pieces
|
Нема коментара:
Постави коментар