среда, 11. јануар 2017.

Džem od dinje i kivija* Rock melon and kiwi jam


Scroll down for Recipe in English

Jedna od naših omoljenih poslastica, koje dodajemo jogurtu, sladoledu, sutlijašu ili kao namaz na tost je svakako ovaj džem od dinja.


Sastojci

4 dinje, srednje veličine, oljuštene i očišćene od semenki
1 1/2 šolja šećera
2 Kašike meda s alimunom
1 Kašika soka od limuna
3 kivija, oljuštena i isečena na četvrtinke
1 kašičica vanile



Priprema

Prvo sterilizujemo staklenke

Zatim oljuštenu i isečenu dinju stavimo u šerpu sa šećerom, medom, ekstraktom vanile, limunom i naspemo 400 ml vode.

Pustimo da provri, pa smanjimo temperaturu i krčkamo oko 20 minuta, povremeno mešajući.
Napunimo staklenke  2/3 do vrha pa podelimo isečen kivi, malo ga pritisnemo da udje u džem.

Staklenke dobro zatvorimo zamotamo i odložimo na tamno mesto , preko noći. Ja ih većinom okrenem naopako.

**********************************************************************

Rock melon and kiwi jam



We love this jam. Use it for yogurts, ice creams, rice puddings or just on toast


 Ingredients

  • 4 chopped peeled  rock melons
  • 1 1/2 cups/300 g granulated sugar
  • 2 T spoons lemon honey
  • 1 T spoon  lemon juice
  • 3 peeled and quartered kiwis

Create

Sterilize your jars
Peel and deseed melon. In a big pot add lemon, sugar, lemon juice and honey.

Add 400 ml water.

Let it come to a boil, then simmer for about 20 minutes. Ladle the top to collect ...

Pour in prepared jars  2/3 to the top. Add kwi fruit and push it down. Put the lid on tight and let it cool in a dark place overnight. I mostly turn my jars upside down.




Постави коментар
// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer