Scroll down for Recipe in English
Jedna od naših omoljenih poslastica, koje dodajemo jogurtu, sladoledu, sutlijašu ili kao namaz na tost je svakako ovaj džem od dinja.
Sastojci
4 dinje, srednje veličine, oljuštene i očišćene od semenki
1 1/2 šolja šećera
2 Kašike meda s alimunom
1 Kašika soka od limuna
3 kivija, oljuštena i isečena na četvrtinke
1 kašičica vanile
Priprema
Prvo sterilizujemo staklenke
Zatim oljuštenu i isečenu dinju stavimo u šerpu sa šećerom, medom, ekstraktom vanile, limunom i naspemo 400 ml vode.
Pustimo da provri, pa smanjimo temperaturu i krčkamo oko 20 minuta, povremeno mešajući.
Napunimo staklenke 2/3 do vrha pa podelimo isečen kivi, malo ga pritisnemo da udje u džem.
Staklenke dobro zatvorimo zamotamo i odložimo na tamno mesto , preko noći. Ja ih većinom okrenem naopako.
**********************************************************************
Rock melon and kiwi jam
We love this jam. Use it for yogurts, ice creams, rice puddings or just on toast
- 4 chopped peeled rock melons
- 1 1/2 cups/300 g granulated sugar
- 2 T spoons lemon honey
- 1 T spoon lemon juice
- 3 peeled and quartered kiwis
Create
Sterilize your jars
Peel and deseed melon. In a big pot add lemon, sugar, lemon juice and honey.
Add 400 ml water.
Let it come to a boil, then simmer for about 20 minutes. Ladle the top to collect ...
Pour in prepared jars 2/3 to the top. Add kwi fruit and push it down. Put the lid on tight and let it cool in a dark place overnight. I mostly turn my jars upside down.
Нема коментара:
Постави коментар